Omgeving

Saignon en omgeving

Het huis ligt iets buiten het schilderachtige dorp Saignon, in het hart van de Provence. Een dorp met charme, met op het dorpsplein een prachtige Provençaalse fontein. In het dorp zijn diverse restaurants, een bakker en een kruideniertje. Op loopafstand van het huis ligt de schitterend gerestaureerde abdij St. Eusèbe uit de XIIe eeuw. Deze abdij heeft een rijke geschiedenis, die verhaalt, dat er in de middeleeuwen zelfs nog een paus gelogeerd zou hebben.

 

Apt-20140705-00736IMG_8869
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bekende Provençaalse dorpen Bonnieux, Menerbe, Oppède, Lacoste en l’Isle-sur-la-Sorgue  liggen op een makkelijk berijdbare afstand. En vergeet u niet het schitterende cisterciënzer klooster Senanque te bezoeken.

 

senanque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apt (38.000 inwoners) heeft alle voorzieningen, waaronder een gezellig centrum met vele terrasjes, en een keur aan winkels en supermarkten. Voor noodgevallen zijn er diverse huisartsen en een ziekenhuis. De plaats Apt ligt aan de voet van de berg, waaromheen Saignon zich kronkelt. Op zaterdagochtend heeft Apt een markt, die als één van de bekendste markten van Frankrijk wordt beschouwd.

 

DSC00756

DSC00757

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport

In de omgeving van Saignon liggen diverse golfbanen, waaronder de bekende baan “Saumane de Vaucluse” bij l’Isle-sur- la-Sorgue (www.provence-toerisme.com/golf/aanbod). Tennis- en paardensport zijn ook in de directe omgeving mogelijk. De Luberon heeft uitgebreide wandelroutes.

 

Markten in de Provence

De Provence is natuurlijk bekend om haar pittoreske markten, zoals Bonnieux, Roussillon, Apt. (www.provence-toerisme.com/markten/aanbod).

 

Roussillon:

Roussillon, in het regionaal natuurpark van de Luberon, is na Gordes, het meest bezochte dorpje van de Luberon en verdient ook daadwerkelijk zijn vermelding op de lijst van “Mooiste dorpen van Frankrijk”

Het dorpje is gebouwd op de top van een okerrots en biedt een prachtige harmonie van kleuren met zijn stenen, daken en gevels in dezelfde schakeringen rood en oranje als het omringende landschap. Een lustoord voor kunstschilders.

vxrai8runc